Uw medewerkers bepalen de kwaliteit van de dienstverlening van uw organisatie en dus de klanttevredenheid. Aandacht voor ontwikkeling, personeelsplanning, functioneren en verzuim van medewerkers is dan ook erg belangrijk. Dat vraagt om een HR beleid dat past bij uw organisatiedoelstellingen. Wellicht heeft u te maken met een hoog ziekteverzuim, een ontwikkelvraagstuk of een vacature. Of heeft u behoefte aan ondersteuning bij een reorganisatie of bij de ontwikkeling van uw HR beleid? De HR professionals van Deel! staan voor u klaar.

Minder frustratie bij verzuim
Als een medewerker onverhoopt langdurig ziek wordt, komt er veel op een ondernemer af. U bent verantwoordelijk voor een juiste begeleiding. Het is van belang dat u uw dossiervorming op orde heeft. En heeft u voldoende kennis van de Wet Poortwachter? U kunt bij ons terecht voor een kort adviesgesprek of voor het volledige casemanagement.

Ontslag
Vanwege verscheidene redenen wilt u soms afscheid nemen van een medewerker. Bij ontslag is de juiste voorbereiding heel belangrijk. Is uw verslaglegging voldoende? Hoe voert u een ontslaggesprek? Heeft u te maken met vakbonden en/of een sociaal plan? De juiste aanpak kan u veel tijd, zorgen en kosten besparen.

 

Isabel Pouw is een doelgerichte manager, die zorgt dat de HR strategie aansluit bij de doelstellingen van een organisatie. Isabel is sterk in het leiden en uitvoeren van HR projecten en heeft ruime ervaring met reorganisaties en verandertrajecten.

Isabel Pouw, Manager HRM

 

Monique Vermaat is een allround HR-professional met ruime ervaring in HR advisering en met actuele kennis van arbeidsrechtelijke zaken. Zij communiceert helder en tactvol met alle lagen van een onderneming, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

Monique Vermaat, HR adviseur